(untitled) (Conferencea, 2023)
Inson bolasi kamolga yetgani sari ilmga, ma’rifatga talpinadi. Dastlabki saboqni ham u maktabdan oladi.Zamonaviy shiddatkor jamiyat esa yetuk bilimdon mutaxasis kadrlarga muhtoj bo’lib boraveradi. O`sib kelayotgan yosh avlodni kasbga yo’naltirish hamisha davlatimiz, siyosatimiz oldida turgan ustuvor masalalardan sanalib kelingan. Mazkur jarayonni amalga oshirish uchun farzandlarimiznung ota-onalari hamda ta’lim muassasalarining o’rni va u yerda faoliyat olib borayotgan o’qituvchilar hamda amaliyotchi psixologlarining faoliyati muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada o‘quvchilarni kasbga to’g’ri yo‘naltirishdagi maktab psixologi, texnologiya o`qituvchisi, umuman maktab jamoasining vazifalari va prezidentimizning bu boradagi farmoni xususida yoritilgan.