(untitled) (Conferencea, 2023)
Butunjaxon turistik tashkiloti ma’lumotlari buyicha sayyoramizdagi ishlab chikarish-xizmatlar bozori aylanmasining 10 foizi turizm soxasining xissasiga tug‘ri keladi. Taxlil natijalariga kura, 2022 yilga borib, xalkaro turistik sayoxatlardan olinadigan daromadlar ortishi kutilmoqda. Bu esa, jaxonda turizm saloxiyatidan tobora kengrok va samarali foydalanishga xarakat kilinayotganini anglatadi. Ushbu kursatkichning mamlakatimizda xam jadal usishi kuzda tutilgan.