(untitled) (Conferencea, 2023)
Maqola O‘zbekistonda turizmni rivojlatirish va uni yangi bosqichlarga ko‘tarish borasida, avvalo ko‘hna madaniy va arxitektura yodgorliklariga boy bo‘lgan Toshkent Samarqand kabi shaharlar muhim ahamiyatga ega. Bu shaharlarda jahon aholisini hayratga soluvchi va lol qoldiruvchi qadimgi tarixiy yodgorliklar beqiyos ko‘p. Shu nuqtai nazardan ushbu maqolada, Respublikamizni Toshkent, Samarqand kabi tarihiy shaharlar va ularning asosiy tarixiy va arxitektura yodgorliklari haqida to‘xtalib o‘tilgan.