(untitled) (Conferencea, 2023)
Gotika - mistik, sirli va g’ayritabiiy xususiyatlari bilan ajralib turadigan yo’nalish sifatida romantizm asosida shakllangan. Ushbu yo’nalish dahshat va romantik elementlarni birlashtirgan adabiy janrlar va uslub sifatida g’arb adabiyotida juda mashhur. Mazkur ishdada gotik yo’nalishning o’ziga xos xususiyatlari va asosiy elementlari haqida fikr yuritiladi.