(untitled) (Conferencea, 2023)
“Никоҳ”( نكاح ) сўзи арабча (نكح ) “накаҳа” феълидан ясалган бўлиб, уйланмоқ, турмушга чиқмоқ маъноларини англатади. Бу ҳақда “ Аннаиъумул-кабийр” арабча-ўзбекча луғатда: “ ( نكاح ) никааҳун- никоҳланмоқ, уйланмоқ, турмушга чиқмоқ, қовушмоқ1” дейилади. “Ўзбек тилининг изоҳли луғати” китобида “никоҳ” сўзига шундай изоҳ берилади: “Никоҳ ( نكاح ) -уйланиш, эрга тегиш; эр-хотинлик; эр-хотиннинг қовушиши2”.