(untitled) (Conferencea, 2023)
Dunyoning AQSh, Fransiya, Germaniya, Rossiya, Misr va Xitoy kabi rivojlangan mamlakatlardagi yirik ilmiy tadqiqot markazlarida dunyo etnografiyasi, etnologiyasi, antropologiyasini tadqiq qilinayotgan mavzularidan biri xalqlarning hayotidagi barcha jarayonlar emas, balki etnos madaniyatining o‘ziga xos xususiyatlari hisoblanib, unda xalqning milliy o‘zligini anglashi va etnoslararo aloqalarni mustahkamlash imkonini beruvchi milliy siyosatga alohida e’tbor qaratilmoqda.