(untitled) (Conferencea, 2023)
Ushbu maqolada Arduino qurilmasidan tashqari bo‘lgan ichki va tashqi xotiralarning ishlatilishi va qulayliklarini tahlil etish ishlari amalga oshirilgan va xotirlalarning ish jarayonida qulayliklari real tizimda ishlatilgan. Undan tashqari amaliyotda sinab tahlil etilgan. Shundan iboratki Arduino qurilmasida EEPROM ichgi xotira mavjud bo‘lib Arduino qurilmasidan tashqari bo‘lgan ichki va tashqi xotiralar bilan ishlab amaliyotga tadbiq etilgan. Bunda qulayliklar tashqi xotra kontrollerlar amaliyotda ma’quldeb topildi.