(untitled) (Conferencea, 2023)
Ушбу мақолада Эшқобил Шукур шеъриятида зиё, маърифат, интеллект ва илм маъносида келадиган қуёш образи “Ўттизинчи йиллар”, “Сургун”, “Ҳун ибодати”, “Бахтнинг ўлчови”, “Озодлик” каби шеърлари асосида тадқиқ қилинган.