(untitled) (Conferencea, 2023)
ушбу ишда судьяларни тайинлаш ва сайлаш тартиботлари бўйича ҳуқуқшунос олимларнинг фикр ва мулоҳазалари ўрганилган, Ўзбекистон Республикасида маъмурий суд судьяларини лавозимга тайинлаш ёки сайлаш тартиби баён этилган бўлиб, бу жараёндаги айрим механизмлар орқали маъмурий суд судьясининг мустақил ҳолда фаолият юритишига таъсир кўрсатиши эҳтимоли мавжудлиги таҳлил қилинган. Мазкур бўшлиқларни бартараф қилиш маъмурий суд мустақиллигини таъминлаш учун ниҳоятда муҳим ҳисобланишини инобатга олиб, маъмурий суд судьяларини тайинлаш тартибини такомиллаштириш бўйича бир қатор таклиф ва мулоҳазалар билдирилган.