(untitled) (Conferencea, 2023)
Terakzorlarda simqurtlar, soxta simqurtlar, buzoqboshi qo‘ng‘izlar, bargxo‘rlar, oynachilar, qalqondorlar va boshqa zararkunandalar asosiy zarar keltiradi. Terakzorlarda zararkunandalarga qarshi yirtqichlaridan samarali foyda keltirgan koksinellidlardan; xilokorus (Chilocorus renipustulatus Scrib) va ikki nuqtali xilokorus (Chilocorus bipustulatus L.), yetti nuqtali xon qizi (Sossinella septempunctata L.) lardir. Bundan tashqari ushbu agrotsenozda zararkunandalar sonini oddiy oltinko‘z va yetti no‘qtali oltinko‘z zararkunandalar sonini qamaytirishda ahamiyatli hisoblanadi.