(untitled) (Conferencea, 2024)
Ovoz artikulyatsiyasi - bu nutq tovushlarini hosil qilish uchun ovoz yo’lidagi turli organlarning muvofiqlashtirilishini o’z ichiga olgan murakkab jarayon. Ushbu ilmiy maqola tovush artikulyatsiyasida ishtirok etuvchi talaffuz organlari, ya’ni halqum, halqum, og’iz bo’shlig’i, burun bo’shlig’i va artikulyar mushaklarning tuzilishi va funktsiyalarini o’rganishga qaratilgan. Ushbu organlarning harakat mexanizmini tushunish turli nutq tovushlarini ishlab chiqarish haqida tushuncha beradi va tilshunoslik, nutq patologiyasi va aloqa fanlari kabi sohalar uchun qimmatli bilimlarni beradi.