(untitled) (Conferencea, 2024)
Ushbu ilmiy maqola adabiyotshunoslik faniga chuqur kirib boradi, uning asosiy jihatlari va tarkibiy qismlarini o‘rganadi. Adabiyot fani adabiyotshunoslikni fan sifatida o‘z ichiga oladi va asosiy e’tiborni badiiy matnlarni tahlil qilish, sharhlash va tushunishga qaratadi. Maqolada adabiyot fanining ko’p qirrali tabiati o’rganiladi, uning asosiy tadqiqot yo’nalishlari, nazariy asoslari va uslubiy yondashuvlari muhokama qilinadi. Shuningdek, u adabiy tahlilning asosiy tarkibiy qismlarini, jumladan adabiy janrlarni, hikoya tuzilmalarini, adabiy vositalarni va adabiy talqinda kontekstning rolini o’rganishni yoritadi. Maqolada adabiyotshunoslikning inson ifodasi, madaniyati va insoniy ahvolining murakkabliklarini ochishdagi ahamiyati ta’kidlangan.