(untitled) (Conferencea, 2024)
Ushbu ilmiy maqola tasviriy san’atni o’qitishda raqamli texnologiyalarning integratsiyasini o’rganadi va bu sintezdan kelib chiqadigan keng imkoniyatlar va yutuqlarni o’rganadi. Raqamli texnologiyalar inson hayotining turli jabhalarida, jumladan, ta’limda ham inqilob qildi. Tasviriy san’at kontekstida maqola raqamli vositalar va platformalar qanday qilib o’qitish va o’rganish tajribasini yaxshilashi, badiiy izlanishlarni osonlashtirishi va ijodkorlikni rivojlantirishi mumkinligini ko’rib chiqadi. Raqamli chizma va bo’yash dasturlari, 3D modellashtirish va animatsiya vositalari, virtual haqiqat (VR) va kengaytirilgan haqiqat (AR) ilovalari va onlayn hamkorlik platformalari kabi raqamli texnologiyalarning o’ziga xos ilovalarini o’rganadi. Bundan tashqari, maqolada tasviriy san’atni o‘rgatishda raqamli texnologiyalardan foydalanishning afzalliklari, muammolari va mulohazalari ko‘rib chiqilib, samarali pedagogik strategiyalar va pedagoglarning doimiy malakasini oshirish zarurligi ta’kidlangan.