LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARNING ASOSIY TUSHUNCHASI (Conferencea, 2022)
Ushbu maqola tadqiqi shuni ko’rsatadiki, lingvokulturologik xususiyatlarini o’rganish dolzarb va munozarali masalalardan hisoblanadi. Axborot voqealanishning milliy-madaniy xususiyatlarini aniqlash, farq qiluvchi, o’xshash jihatlarini aniq va obyektiv yoritish maqsadida birinchi navbatda ularning kelib chiqishi tarixi, manbalarini ya’ni etimologiyasini o’rganish muhim ahamiyat kasb etadi