SIGNALLARNI VEYVLET ALMASHTIRISH YORDAMIDA FILTRLASH VA SIQISH JARAYONLARINI TAHLIL QILISH (Conferencea, 2022)
filtr atamasi orqali kirish signali raqamli signal bo‘lgan va chiqish signali boshqa raqamli signalni olishni ta’minlovchi matematik algoritmni apparat yoki dasturiy ta’minot orqali amalga oshiruvchi qurilma tushuniladi. Bunda raqamli filtrning amplituda va faza xarakteristikasi maxsus shaklantirilgan bo‘ladi. Ko‘p hollarda raqamli filtrlardan foydalanish afzalliklarga ega, ular amplituda va faza xarakteristikalari qiymatlarini nisbatan aniq ta’minlash imkoniyatini beradi.