ШАРҚ АЛЛОМАЛАРИНИНГ МУСИҚИЙ АСАРЛАРИДА ЧОЛҒУЛАР ТАСНИФОТИ ШАКАРОВ САРДОР (Conferencea, 2022)
Ушбу мақолада миллий мусиқамизнг тарихан шакилланишида буйук бобокалонларимизнг сайи харакатлари, Шарқ мусиқа назариясини янги ривож поғонасига кўтарилиши, мусиқий чолғуларнинг таснифоти ва бугунги замон мусиқа илмининг ривожланишига ҳамда Миллий мусиқамизнинг ижтимоий-маънавий, бадиий-эстетик ва тарбиявий имкониятларини тарихан шакилланиш тахлили акс этади