БАДИИЙ АСАР ТАРЖИМАСИДА ҲИНД РЕАЛИЯЛАРИНИ БЕРИШ УСУЛЛАРИ (Conferencea, 2022)
Мақолада реалияларни таржима қилишда юзага келадиган муаммолар ва уларни ҳал қилишда бир қатор олимлар томонидан тавия этилган таржима усуллари ўрганилган. Ҳиндий бадиий асарларида учраган реалияларни гуруҳлаштириш ва уларни таржима қилишда қўлланиладиган таржима усуллари кўрсатилган