O‘ZBEKISTON TELEVIDENIYESI TARIXINI ILMIY O‘RGANISH ASOSLARI (Conferencea, 2022)
Maqolada televideniye tarixi, rivojlanish bosqichlari, ilmiy-ijodiy yangiliklar haqida so‘z boradi. Televideniye o‘zining tezkorligi, ta’sirchanligi, ommaviyligi va samimiyati bilan shuxrat qozondi. Ilm-fan, madaniy va ijtimoiy hayotda insonni shaxs sifatida kamol toptirish, ijtimoiy muammo va qaramaqarshiliklar oldida ongini shakllantirish, jamiyat oldida insonni mas’ulligini tarbiyalash televideniyening asosiy ijtimoiy vazifalaridan biriga aylandi. Ayniqsa, televideniye kishini har tomonlama estetik talbiyalashda kuchli qurol vositasi ekanligini qayd qilish joiz.