AQSHNING VETNAMDAGI HARBIY VA SIYOSIY EKSPANSIYASI (1950-1975) (Conferencea, 2022)
AQSh va Vetnam o‘rtasidagi urush 14 yil – 1961 dan 1975 yilgacha davom etgan. Bu urush Qo‘shma Shtatlar tarixidagi eng qora nuqtalardan biri, Vetnamda esa fojiali davr sanaladi. Bir tomon Vetnamning mustaqilligi uchun, ikkinchi tomon ushbu mamlakatatni birlashtirish uchun kurashgan. Manbalardada qayd etilishicha, mazkur urushda AQSh 6 727 084 tonna bomba ishlatgan (qiyos uchun: Ikkinchi jahon urushida Germaniyaga 2 700 000 tonna bomba tashlangan).