D/L. SEYERS VA M. L. ALLINGEM ASARLARI POETIKASI QIYOSIY TAHLILI (Conferencea, 2024)
Ushbu ilmiy maqola Doroti L. Sayers va Margeri Allingemning adabiy hissalariga e'tibor qaratib, 20-asr ingliz detektiv romanlari poetikasini o'rganadi. Ularning asarlarini, xususan Sayersning mashhur detektiv Lord Piter Uimsi seriyasini va Allingemning Albert Kempion seriyasini o'rganib, biz ushbu romanlarni xarakterlovchi noyob stilistik va tematik elementlarni o'rganamiz. Ushbu qiyosiy tahlil Sayers va Allingem tomonidan qo'llanilgan aniq poetikani yoritib beradi va bu janrning rivojlanishi va XX asr adabiyotiga ta'sirini chuqurroq tushunishga yordam beradi.