O‘ZBEK TILIDAGI NEOLOGIZMLARNING TASNIFI VA TURLARI (Conferencea, 2022)
O’zbek tili ham boshqa tillar kabi leksik jihatdan boyib bormoqda. Qardosh va noqardosh tillardan kirib kelgan so’zlar o’zbek tiliga hech qanday o’zgarishsiz qabul qilindi va muomalada qo’llanilmoqda. Undan tashqari fan va texnologiya rivoji ham o’zbek tiliga yangi so’zlarning kirib kelishiga sabab bo’lmoqda