ЁШ ДЗЮДОЧИЛАРНИ ЖИСМОНИЙ ВА РУҲИЙ РИВОЖЛАНИШИДА ТОРТИБ ЧИЗИҚДАН ЎТКАЗИШ ҲАРАКАТЛИ ЎЙИНИНИНГ ЎРНИ, ТАЪСИРИДА ЮКЛАМАЛАРГА МОСЛАШИШИ (Conferencea, 2022)
Тарихга мурожаат қиладиган бўлсак, ибтидоий жамоа давридаёқ xалқ ҳаракатли ўйинларининг дастлабки намуналари пайдо бўла бошлаган. Фидоий xалқимиз неча юз йиллар давомида ҳар бир ўйинни қалб қўри билан яратди, сайқаллади ва мукаммаллаштирди. Сараланган ўйин турларини келгуси авлодлар учун кўз қорачиғидай асраб-авайлаб келди.Тараққиётнинг ҳар қандай босқичларида ҳам катта авлод вакиллари кенжа авлод вакиллари учун ёрдам қўлларини чўзиб, имкон қадар, ўз тўплаган билим ва тажрибаларини севимли машғулотларнга бўлган муносабатларини ёшларга ҳам тинмай ўргатиб, тадрижий боғланишни вужудга кел тирди.