MULKIY HUQUQLARNI JAMOAVIY ASOSDA BOSHQARUVCHI TASHKILOTLAR VAZIFA VA FUNKSIYALARINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (Conferencea, 2022)
Hammamizga ma’lumki, jahon tajribasida mulkiy huquqlarni jamoaviy asosda boshqaruvchi tashkilotlar mualliflik huquqida muhim rol o‘ynaydi. Bunday tashkilotlar mualliflarning huquqlarini samarali boshqarilishini, himoya qilinishini ta’minlaydi hamda mualliflar va foydalanuvchilar o‘rtasida professional vositachi vazifasini bajaradi. Ushbu institutning ahamiyatini to‘g‘ri anglagan holda, yurtimizda ham bu institutni rivojlantirish borasida bir qator ishlar amalga oshirilmoqda.