USHLAB TURISH MAJBURLOV CHORASINING PROTSESSUAL TARTIBI (Conferencea, 2022)
Rus huquqshunos olimi Y.Sinelshikovning fikricha, “Protsessual majburlov choralarini qo‘llash bahonasi bilan fuqarolarning konstitutsiyaviy huquqi, erkinligi va qonuniy manfaatlari asossiz cheklab qo‘yilishi mumkin emas. Huquqni muhofaza qiluvchi har qanday mansabdor shaxs inson huquq va erkinliklarini noo‘rin cheklovchi va kamsituvchi xatti-harakatlarni amalga oshirmasligi va bunday holatlarga befarq munosabatda bo‘lmasligi kerak” – deb, ta’kidlagan