INTELLEKTUAL MULK OBYEKTLARIGA OID NIZOLARNI HAL ETISHDA MEDIATSIYANING AHAMIYATI. TOVAR BELGISI VA MUALLIFLIK HUQUQI OBYEKTLARI MISOLIDA (Conferencea, 2022)
Fuqarolik muomalasida turli tuman subyektlar ishtirok etadi, ayni vaqtda muomalada xilmaxil mahsulotlar va xizmatlar ham harakatda boʻladi. Mana shunday sharoitda subyektlar, ular ishlab chiqargan tovarlar va koʻrsatiladigan xizmatlar alohida farqlash belgilariga ega boʻlishi shart, aks holda, turli anglashilmovchilik, qiyinchiliklar vujudga kelishi mumkin. Ana shunday farqlash belgilari fuqarolik muomalasi ishtirokchilarining oʻzlarini ularning ishlab chiqargan tovarlari, bajaradigan ishlari va koʻrsatadigan xizmatlarining individual belgilarini aks ettiruvchi vositalar boʻlib hisoblanadi