БУГУНГИ КУНДА БУЛУТЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР ИМКОНИЯТЛАРИ ВА КАМЧИЛИКЛАРИ (Conferencea, 2022)
Булутли ҳисоблаш ғояси 1960 йилда, Джон Маккарти бир кун келиб компютер ҳисоблаш "коммунал хизматлар"ёрдамида амалга оширилишини таклиф қилганида пайдо бўлди. Булутли ҳисоблаш мафкураси 2007 йилдан бери алоқа каналларининг жадал ривожланиши ва фойдаланувчиларнинг тез ўсиб бораётган эҳтиёжлари туфайли машҳурликка эришди деб ишонилади.