SHUKUR XOLMIRZAYEV ASARLARIDA YURT FAROVONLIGINI TARGʻIB ETISH (Conferencea, 2022)
Yurtimiz, tinch va osoyishta unda gullab-yashnayotgan shoir-u adiblarimiz esa bisyor. Har bir oʻzbekning haqiqiy ogʻloni bor ekan, ular doimo qalbidan yonib-jo‘shib vatanini madh etadilar. Shunday shijoatli adiblarimizdan biri Shukur Xolmirzayevdir. Bu adibimiz haqiqiy surxonning Alpomishi va tinib-tinchimas, vatanparvar, xalq dardini oʻzini dardigi kabi his qiladigan adib boʻlishi bilan birgalikda, eng mashhur obrazlardan biri boʻlgan "Hamlet" rolini jonlantirgan. Ushbu maqola orqali Shukur Xolmirzayev va uning ijodi bilan kichik boʻlsada oʻzingizga xulosa hosil qilishingiz mumkin