KUChLI ZILZILALARDA TURAR JOY BINOLARINING SEYSMIK RISKINI BAHOLASh MASALALARI (Jizzax viloyati misolida) (Conferencea, 2022)
Kuchli zilzilalarda bino va inshootlarni seysmik riskni baholashning eng muhim bosqichlaridan biri binolarning ma’lum seysmik ta’sirga reaksiya darajasiga ko’ra tasniflash, ya’ni ularning seysmik zaiflik darajasini aniqlashdir. Zaifligini baholash uchun «GESI_Program» kompleks dasturidan foydalanib, zaiflik funksiyalari qurildi, ular ma’lum seysmik ta’sirlarda strukturalarning zararlanishini baholashga imkokon yaratadii.