QASHQADARYO VILOYATIDA MAHALLIY BYUDJET DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISH (Conferencea, 2022)
Byudjet tizimining muhim tarkibiy qismi mahalliy byudjetlar hisoblanadi. O‘z mohiyatiga ko‘ra mahalliy byudjet bu davlat byudjetining tegishli viloyat, tuman, shahar pul mablag‘lari jamg‘armasini tashkil etuvchi bir qismi bo‘lib, unda daromadlar manbalari va ulardan tushumlar miqdori, shuningdek, moliya yili mobaynida aniq maqsadlar uchun ajratiladigan mablag‘lar sarfi yo‘nalishlari va miqdori nazarda tutiladigan qonuniy hujjatdir. Mahalliy byudjetlar mamlakatda yaratilgan milliy daromadning taqsimlanishi asosida hududlarda istiqomat etuvchi aholiga uning natijalarini еtkazib beruvchi asosiy dastak hisoblanadi.