СУРУНКАЛИ БУЙРАК ЕТИШМОВЧИЛИГИНИ ЭКСПЕРИМЕНТАЛ ШАКЛЛАНТИРИШ ФОНИДА ТАЛОҚДАГИ МОРФОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАРИ (Conferencea, 2024)
Ҳозирги вақтда келиб дунёда иммун тизимнинг шикастланиши билан боғлиқ касалликлар кўпайиб бормоқда. Олимларнинг фикрига кўра, бунинг сабабларидан бири сурункали касалликларнинг кўпайиши билан боғлиқ бўлиб, организмнинг ҳимоя функциялари ва мослашув жараёнларининг бузилишига олиб келади [ Karmaus W. et al., 2005; Udoji F. et al., 2010].