INSONLARDAGI AYRIM FAZILAT VA NUQSONLARNING “DEVONU LUG`ATI-T- TURK”DA AKS ETISHI (Conferencea, 2024)
Ushbu maqolada jahonning buyuk lug‘atshunosi va olimi bo`lgan Mahmud Qoshg‘ariyning «Devonu lug‘otit turk» asaridagi qo‘llangan maqollari hozirgi kunda ham, o‘z qiymatini, tarbiyaviy-ma’rifiy ahamiyatini yo‘qotmaganligini, ko‘p yillik tarixi, qadimda insonlarning turmush tarzi, nuqson va fazilatlari, maishiy hayotini o‘zida aks etgan maqollar xususida fikr mulohazalar keltirilgan.