TARBIYACHI –PEDAGOGNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH AHAMIYATI (Conferencea, 2024)
Mazkur maqola tarbiyachi –pedagogning psixologik-pedagogik madaniyatini shakllantirish ahamiyati haqida yozilgan bo‘lib. O‘zbekistonda uzluksiz ta‘lim tizimining boshlang‘ich bo‘g‘ini hisoblangan maktabgacha ta‘lim tizimida faoliyat olib borayotgan tarbiyachi-pedagoglarning asosiy maqsadi – har bir bolada mavjud bo‘lgan qobiliyat va layoqatlarni erkin rivojlantirish, ilm asoslarini, umuminsoniy va milliy – ma‘naviy, madaniy, qadriyatlarni o‘rganish, yuksak axloqiy fazilatlarni, fuqarolik burchini, milliy g‘urur tuyg‘usini o‘stirish, yoshlarni mehnat faoliyatiga, mustaqil hayot kechirishga yo‘naltirishdan iborat.