PSIXOLOGIYADA INTEGRATSIYA TUSHUNCHASI (Conferencea, 2024)
Integratsiya kontseptsiyasi psixologiya sohasidagi asosiy tosh bo'lib, inson xatti-harakati, idroki va hissiyotlari haqidagi tushunchamizni shakllantirishda muhim rol o'ynaydi. Integratsiya, bu kontekstda, bir-biriga bog'liq bo'lmagan elementlarni bir butunlikka birlashtirish jarayonini anglatadi, natijada yanada yaxlit va funktsional tizim paydo bo'ladi. Ushbu kontseptsiya turli xil psixologik nazariyalar va modellarda o'rganilgan, ularning har biri inson xatti-harakati va aqliy jarayonlarini boshqaradigan murakkab mexanizmlarni tushuntirishga harakat qiladi. Ushbu maqolada biz psixologiyadagi integratsiya tushunchasi bilan tanishamiz, uning tarixiy rivojlanishi, nazariy asoslari va amaliy qo'llanilishini ko'rib chiqamiz.