PEDAGOGIK TA’LIM JARAYONIDA BURHONIDDIN AN-NASAFIY DIDAKTIK G‘OYALARINI METODIK TIZIMLASHTIRISH: “ULUG‘LANGAN AXLOQ”ASARI MISOLIDA (Conferencea, 2024)
Mazkur ilmiy maqolada Burhoniddin an-Nasafiy keltirgan didaktik g‘oyalarni metodik tizimlashtirish, xususan, uning “Ulug‘langan axloq” asariga e’tibor qaratiladi. Al-Nasafiyning falsafiy-pedagogik mulohazalari zamonaviy pedagogik amaliyotda doimiy ahamiyatga ega bo'lgan ta'lim tamoyillarining boy gobelenini taqdim etadi. Ushbu tadqiqot uning g'oyalarini pedagogik ta'lim sohasida qo'llashni o'rganadi, uning ta'limotini zamonaviy ta'lim asoslariga integratsiyalashuvining ahamiyatini yoritadi. “Ulug‘langan axloq”ni pedagogik nuqtai nazardan ko‘rib chiqish orqali ushbu maqola an-Nasafiyning didaktik tushunchalari bugungi kunda pedagogik amaliyotni qanday ma’lumot berishi va boyitishi haqida tushuncha berishni maqsad qilgan.