GRAMMATIK MINIMUMNI BELGILASH BO'YICHA XALQARO TAJRIBALAR (Conferencea, 2024)
Grammatik minimum tilni o‘rgatish jarayonida eng muhim deb qaralgan qoidalar va grammatik birliklarni qamrab oluvchi o‘quv dasturi qismlaridan biridir. Grammatik minimumni belgilash, til o‘rganuvchilarga qiyinchiliklarni kamaytirish, o‘quv jarayonini soddalashtirish va o‘rganuvchilarni muvaffaqiyatga erishishga yetaklash uchun qo‘llaniladi. Har bir tilni o‘rganish darajasi uchun tegishli grammatik minimumni belgilash zamonaviy ta'lim tizimlarining asosiy qismiga aylandi.