INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA DINIY O‘ZLASHMALARNING LINGVOKOGNITIV VA LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQI (Conferencea, 2024)
Globalizatsiya va madaniy aloqalarning kuchayishi bilan tillararo o‘zlashmalar ko‘lami ortib bormoqda. Xususan, diniy terminlar va tushunchalar turli tillar madaniyatida muhim o‘rin tutadi. Ingliz va o‘zbek tillarida diniy o‘zlashmalarni lingvokognitiv va lingvokulturologik nuqtai nazardan o‘rganish orqali ikki til o‘rtasidagi madaniy hamda ma'naviy bog‘liqlikni aniqlash mumkin. Ushbu maqolada diniy o‘zlashmalarning shakllanishi, ularning kognitiv asoslari va madaniyatda tutgan o‘rni tahlil qilinadi.