TA’LIM TIZIMIDA O‘QUVCHILARGA DARS MASHG‘ULOTLARINI O‘TKAZISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH (Conferencea, 2024)
Ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilar uchun ta’lim jarayonini shaxsiylashtirish va yanada samarali qilish imkonini beradi. Sun’iy intellekt yordamida o‘quvchilarning ehtiyojlari va o‘rganish qobiliyatlari tahlil qilinib, ularga individual yondashuvlar ishlab chiqiladi. Bu jarayonda sun’iy intellekt dasturlari darslarni interaktiv va o‘quvchilar uchun qiziqarli shaklda o‘tkazishni ta’minlaydi. Avtomatlashtirilgan test va baholash tizimlari o‘quvchilar bilimini real vaqt rejimida tekshirish, xatolarni aniqlash va shaxsiy o‘sishni kuzatishga imkon beradi.