XARAKTER-XUSUSIYAT VA HOLAT BILDIRUVCHI SIFATLARNING LEKSIK VA GRAMMATIK XUSUSIYATLARI (Conferencea, 2024)
Ushbu maqola sifatlarning semantik guruhlarini, xususan xarakter-xususiyat va holat bildiruvchi sifatlarning funksional-semantik xususiyatlarini tahlil qiladi. Xarakter-xususiyat sifatlari insonning axloqiy, intellektual, ijtimoiy, shuningdek, predmet va mavjudotlarning xarakter belgilarini ifodalash uchun qo‘llaniladi. Holat bildiruvchi sifatlar esa narsa va mavjudotning turli holatlarini aks ettiradi. Sifatlar sodda, qo‘shma, juft va takror turlarga bo‘linadi va sintaktik vazifalari turlicha bo‘lishi mumkin: aniqlovchi, kesim, hol va boshqalar. Ushbu maqola o‘zbek va ingliz tillarida sifatlarning qo‘llanilishi va yasalish usullarini taqqoslab, ularning tilshunoslikdagi o‘rni haqida xulosalar beradi.