TALABALARNING FONETIK KO'NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI (Conferencea, 2024)
Ushbu maqola talabalar fonetik ko‘nikmalarini rivojlantirishning metodik asoslarini o‘rganish va amaliyotda qo‘llashga qaratilgan. Tadqiqotda fonetik ko‘nikmalarni rivojlantirishda qo‘llanilgan zamonaviy didaktik metodlar, talabalarning talaffuzidagi xatolarni kamaytirish va fonetik kompetensiyani oshirishda samarali ekanligi isbotlandi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, fonetik ko‘nikmalarni shakllantirishda audio-vizual materiallar, interaktiv mashqlar, talaffuzni takrorlash usullari va innovatsion pedagogik yondashuvlarning ahamiyati katta. Maqola, fonetik ko‘nikmalarni baholashda aniq va samarali mezonlar ishlab chiqishning zarurligini ta’kidlaydi va kelgusida fonetik ko‘nikmalarni rivojlantirishda yangi metodlarni ishlab chiqish va joriy etish zarurligini ko‘rsatadi. Tadqiqotda olingan natijalar, talabalar o‘rtasida fonetik kompetensiyani rivojlantirishning samarali va innovatsion usullarini qo‘llash uchun pedagogik strategiyalarni takomillashtirishga yo‘naltirilgan.