BUXGALTERIYA HISOBI VA AUDIT XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TASHKIL QILISHDA XORIJIY TAJRIBALARNING ROLI (Conferencea, 2025)
Mazkur maqolada O'zbekistonda Buxgalteriya hisobi va audit xalqaro standartlariga o'tish masalalari, xususan, O'zbekiston Respublikasi Prezidentining 2020-yil 24-fevraldagi "Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga o'tish bo'yicha qo'shimcha chora-tadbirlar" to'g'risidagi PQ-4611-sonli qarori asosida buxgalteriya hisobining milliy standartlarini MHXSga muvofiq uyg'unlashtirish, hisobotlarni tuzish tartibi, uning amaliyotda qo'llanilishi va moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlariga O'tishdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo'llarining amaliy tahlili keltirilgan. Shuningdek, maqolada mazkur masala yuzasidan muallif tomonidan shakllantirilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar o'z ifodasini topgan.