TIBBIYOTDA NANOELEKTROTEXNIKANING QOʻLALLANILISHI. (Conferencea, 2022)
Zamonaviy tibbiyot bugungi kunda nanotexnologiyalarning yutuqlari aktiv ravishda qoʻllanila boshlamoqda va oʻzning rivojlanishida yangi yoʻnalish - nanotibbiyotini xosil qilmoqda . Nanotibbiyot nafaqat elektrotexnikada ,biomaterialshunoslik, tibbiyotning turli sohalarida jumladan tekshirish , hujayralarlarni tekshirish uchun biochiplar,turli xil viruslarni aniqlaydigan maxsus chogʻlar nanodiagnostika inson organizmi biologik sistemalarni molekulyar darajada kuzatish ,genetik korreksiyalar oʻrganish,nanosimlar, informatsion texnologiyalarni qo’llagan xolda amalga oshadi.Sodda qilib aytganda nanotibbiyot: ananaviy, klassik tibbiyot,yadro fizikasi,va molekulyar kimyoning uygʻonligidir.Umuman olganda ,nanotexnologiyalarni ikkita yirik yo’nalishga nanomateriyallar texnologiyasi va malekulyar nanotexnologiyaga ajratish mumkin.