XORIJIY TIL O‘RGАNISHNING O‘ZIGА XOSLIGI (Conferencea, 2022)
Ushbu maqolada til o‘rganish kundalik hayotimizda biror-bir yangi bilimni oʼzlashtirayotganida, albatta, ularni yodida saqlab qolish uchun turli xil yoʼllardan foydalanadi: masalan, diqqat bilan oʼqishga harakat qiladi, vaqti-vaqti bilan takrorlab turishga urinadi, uni boshqalar bilan muhokama qiladi, kerakli joylarini yon daftariga yozib qoʼyadi. Аlbatta bu uslublarning hammasi ham izchil va tartibli amalga oshirilganda oʼzining ijobiy samarasini beradi. Biroq, muammo shundaki, til oʼrganuvchilar bu uslublarning aslida maʼlum bir til oʼrganish strategiyasi qisqacha yoritilgan