ВАСИЙЛАР (ҲОМИЙЛАР) ВА ҚОНУНИЙ ВАКИЛЛАРНИНГ СПОРТ ШАРТНОМАСИ БЎЙИЧА ИШТИРОКИНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ (Conferencea, 2022)
Дунёда спорт соҳасини ривожлантириш, спортчиларнинг, хусусан вояга етмаган спортчиларнинг ҳуқуқларини амалга ошириш ва ҳимоя қилишда вакиллар, жумладан қонуний вакилларнинг иштирокининг ҳуқуқий асосларини яратишга алоҳида эътибор қаратилади. Спорт соҳасида адолат ва спорт принципларига риоя қилиш, спорт мусобақаларини ўтказишда барча тенг ва бирдай шароитларни яратиш, вояга етмаган спортчиларни ҳуқуқларини амалга оширишда улар қонуний вакилларининг иштироки таъминлаш долзарб тус касб этмоқда.