MAKTABLARDA TARIX FANINING O‘QITILISHI VA GENDER TENGLIGI MEZONLARI XUSUSIDA (Conferencea, 2022)
Ma’lumki, dars o‘quv jarayonining asosiy bo‘g‘ini sifatida o’quvchilarga fan asoslarini o‘rgatishda muhim o‘rin egallaydi. Har bir darsga tayyorlanishda DTS va o‘quv dasturining uqtirish xatidagi ko‘rsatmalar nazarda tutiladi. Darsni tayyorlash va o‘tkazishda o‘qituvchining o‘z predmeti bo‘yicha o‘quv dasturining har bir mavzusiga tayyorlanishi, darsga puxta tayyorlanishini talab qiladi.Tarix darsiga qo‘yiladigan muhim didaktik talablar: “ ilmiylik, tarixiylik, metodologik, ko‘rsatmalilik, o‘quvchilarni bilish imkoniyati va yosh psixologik xususiyatlari, uzviylik va uzliksizlik, tarixni zamon va makon kontekstida bog‘lash, ta’lim va tarbiya maqsadi “[1] ga ega ekanligidir.