ТАШҚИ САВДОНИ СТАТИСТИК ЎРГАНИШНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ ВА АМАЛИЙ НАТИЖАЛАР (Conferencea, 2022)
Жахон иқтисодиётида жадал глобаллашув жараёнлари мамлакатларнинг жаҳон бозорига боғлиқлиги янада ортишига ва ривожланиш даражасиини белгиловчи асосий омил бўлишига олиб келмоқда. Барча соҳалардага илмий-фан ютуқлари ташқи савдо натижасида янада кенгроқ тарқалиши кузатилмоқда.