DUNYO TILSHUNOSLIGIDA O‘QUV LUG‘ATI TERMININING PAYDO BO‘LISHI (Conferencea, 2022)
Ushbu maqolada dunyo tilshunosligida o‘quv lug‘ati terminining paydo bo‘lishi haqida gap boradi. Lug’atlar ilmiy lingvistik adabiyotlar ichida tillararo munosabatni ta’minlash, tilning grammatik qurilishini tadqiq qilish, til me’yorlarini belgilash, jamiyat a’zolarining milliy tafakkuri, nutq boyligini o’stirish, ijtimoiy-siyosiy ongni shakllantirishdagi bebaho xizmati bilan alohida ajralib turadi.