MUSTAQILLIK YILLARIDA QASHADARYODA SANOAT KORXONALRINING RIVOJLANISH JARAYONI (SHURTANGAZ MISOLIDA) (Conferencea, 2022)
Shoʻrtan gaz-kimyo majmuasi— Oʻzbekistondagi eng yirik gaz sanoati korxonalaridan biri. "Oʻzbekneftgaz" milliy xolding kompaniyasi tarkibiga kiruvchi unitar shoʻba korxona. Qashqadaryo viloyatining Gʻuzor tumanidagi Shoʻrtan shaharchasida joylashgan. 150 ga dan ortiq maydonni egallaydi.