ҚАШҚАДАРЁ ВИЛОЯТИНИНГ ЛАЛМИКОР ЕРЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ ИМКОНИЯТЛАРИ (Conferencea, 2022)
Мақолада ер ресурслари тушунчаларининг талқини ва лалмикор ерлар унумдорлигини сақлаш, қайта тиклаш ҳамда эрозия жараёнларини тўхтатишга ижобий таъсир кўрсатадиган агроэкологик шароитларни, тоғ олди ва тоғли худудларида қишлоқ хўжалигини ривожлантиришнинг амалий тажрибаларининг назарий жиҳатлари ва натижалари Қашқадарё вилояти мисолида кўриб чиқилади.