“МАТЕРИАЛШУНОСЛИК” ФАНИНИ ЎҚИТИШ МИСОЛИДА БЎЛАЖАК МУҲАНДИСЛАРНИНГ ТАДҚИҚОТ КЎНИКМАЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ (Conferencea, 2022)
“Материалшунослик” фанини ўқитиш жараёнида бўлажак муҳандислар назарий тайёргарлик, экспериментга тайёргарлик кўриш ва ўтказиш, жадвалларни тўлдириш, графикларни чизиш, ушбу графикларни тушунтириш, хулосаларни шакллантириш каби вазифаларни бажарадилар. Бу билан уларнинг тадқиқот кўникмалари шаклланиб боради.Мақолада “Материалшунослик” фанини ўқитиш мисолида бўлажак муҳандисларнинг тадқиқот кўникмаларини шакллантириш масалалари кўриб чиқилади.