TA’LIM OLISH HUQUQINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (Conferencea, 2022)
O‘zbekiston Respublikasida fuqarolarning ta’lim olish huquqi o‘zining tarixiy rivojlanish bosqichlariga ega. Bilim olish huquqini bosqichlarga bo‘lib o‘rganish: birinchidan, bilim olish huquqining turli davrlardagi holatiga baho berish va ularni tizimlashtirish imkonini yaratadi; ikkinchidan, turli davrdagi holatlarini taqqoslash va tarixiy ahamiyatini hozirgi zamon uchun o‘zlashtirishda qo‘l keladi; uchinchidan, bilim olish huquqining tarixan shakllangan asoslarini o‘rganishni yengillashtiradi; to‘rtinchidan, ilmiy xulosalar chiqarishga ko‘mak beradi.